З превеликим задоволенням хочу поділитися незвичайним рецептом дріжджового тіста, приготовленого на молоці. Процес приготування тіста досить простий. Особливо смачними виходять смажені пиріжки на такому тесті, які зручно брати з собою в поїздку або на роботу в якості перекусу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сухі дріжджі – 20 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Молоко коров’яче – 200 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати дріжджове тісто для пиріжків смажених на молоці. У глибоку миску викладіть необхідну кількість пресованих дріжджів, додайте сіль та цукровий пісок.
Злегка підігрійте необхідну кількість молока до теплого стану. Вилийте його до підготовленим інгредієнтів. Скориставшись віночком, гарненько перемішайте до однорідної консистенції. Потім влийте олію в необхідній кількості.
В кілька прийомів просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито, а потім добре перемішайте.
Замісіть м’яке еластичне тісто. Помістіть його в глибоку ємність і накрийте кришкою або харчовою плівкою.
Коли тісто підніметься і збільшиться в об’ємі, гарненько обімніть його і залиште піднятися ще раз.
тісто розділіть на однакові частини. Викладіть улюблену начинку. Начинку можна використовувати абсолютно будь-які, все залежить від вашої фантазії і смакових уподобань.
Сформуйте пиріжки однакової форми.
викладіть Пиріжки на добре розігріту сковороду, змащену рослинним маслом. Обсмажте до золотистої скоринки апетитною з одного боку.
Потім переверніть на іншу сторону і обсмажте з другої сторони.
Гарячі пиріжки на дріжджовому тесті подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся домашньою випічкою на дріжджовому тесті!
Дріжджове тісто для пиріжків Дріжджове тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто без яєць для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто на молоці без яєць для пиріжків Тісто на молоці для пиріжків з картоплею