Багато хто думає, що дріжджі працюють тільки в теплому місці. Але за цим рецептом у вас вийде чудовий повітряне тісто для пиріжків в холодильнику. Ви можете поставити тісто на ніч або день і спокійно займатися своїми справами.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 800 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 11 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати дріжджове тісто для пиріжків в холодильнику. У тепле молоко розбийте 2 яйця, всипте цукор і сіль, перемішайте.
Потім додайте в молоко розм’якшене вершкове масло, масу збийте вінчиком.
Далі частинами всипте просіяне борошно і дріжджі.
Замісіть м’яке тісто. Якщо воно вийшло дуже тугим, додайте трохи молока і ще раз вимісити руками. З тіста сформуйте кулю, помістіть його в пакет, випустіть повітря і зав’яжіть його. Порожнього місця в пакеті повинно бути в кілька разів більше, ніж той, що займає тісто. Пакет приберіть в холодильник на ніч.
На ранок тісто має добре збільшиться в розмірі. Дайте йому трохи зігрітися при кімнатній температурі, потім приступайте до формування пиріжків.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пиріжків Дріжджове тісто для пиріжків в духовці Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків на 1 літр молока Тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто на молоці для пиріжків з картоплею Швидке тісто для пиріжків Швидке тісто для пиріжків на сухих дріжджах