На мою думку, багато радянські діти люблять різну домашню випічку, і моя сім’я не виняток. Сьогодні хочу запропонувати рецепт неймовірно смачного дріжджового тіста. Я найчастіше на такому тесті готую пироги з капустою. Тісто виходить легким і повітряним як пух.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 950 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 20 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Кефір – 500 мл
- Масло рослинне – 200 мл
- Капуста білокачанна – 400 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування дріжджового тіста для пирога на кефірі з капустою як пух. Необхідну кількість кефіру вилийте в глибоку металеву ємність.
Потім налийте необхідну кількість рослинного масла. Каструлю поставте на повільний вогонь і трохи підігрійте.
В глибоку ємність всипте необхідну кількість сухих дріжджів.
Потім додайте цукровий пісок, сіль і частину попередньо просіяного через дрібне сито пшеничного борошна.
Підігрітий кефір зніміть з вогню.
Акуратно влийте рідкі інгредієнти до сухим. Гарненько перемішайте. Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 15-20 хвилин.
Потім поступово просійте залишився кількість пшеничного борошна, ретельно перемішайте. Після чого тісто добре вимісити руками і скачайте в велику кулю. Помістіть його в глибоку ємність і оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником.
Коли тісто підніметься, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз. Цей процес може зайняти 30-35 хвилин. Тим часом приготуйте капустяну начинку.
Готове тісто розділіть на однакові частини, сформуйте капустяні пироги і помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте пироги 35-40 хвилин.
Гарячі пироги з капустою остудіть і подавайте на стіл. Тісто у пирогов виходить неймовірно ніжним і пухнастим.
Приємного апетиту!
Пиріг з капустою Пироги Тісто в домашніх умовах Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога з капустою