Тісто для вишневого пирога, замішане на кефірі, робить випічку дуже ніжною та м’якою, що до смаку і дітям, і дорослим. Готується пиріг нескладно і завжди виходить навіть у молодих господинь.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір – 150 мл
  • Цукор-пісок – 0.33 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – 120 мл
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Вишня – 400 гр.
  • Ванільний цукор – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати пиріг з замороженої вишнею на кефірі? Спочатку підготуйте в потрібній кількості всі продукти для приготування пирога. Вишні заздалегідь розморозьте, злийте весь сік і ягоди трохи відіжміть, щоб вони не зробили тісто занадто рідким. У посуді для замісу тіста збийте вінчиком яйця з цукром і ваніллю. Кефір трохи підігрійте, розчиніть у ньому соду, перелийте до збитим яйця і перемішайте.

Потім до цієї маси налийте олію і перемішайте ще раз.

В цю рідку основу тесту насипте через сито потрібну кількість борошна.

Віночком або ложкою замісити тісто до однорідного стану. Воно має бути консистенції густої сметани і гладко литися з ложки.

Тісто спробуйте на смак і додайте трохи цукру, адже розморожена вишня досить кисла. Форму для випічки, бажано роз’ємну, намажте маслом. Перелийте в неї замішане тісто і поверх його укладіть підготовлені ягоди.

Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С, протягом 50 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яною паличкою.

Пиріг з замороженої вишнею на кефірі готовий. Його остудіть, акуратно вийміть з форми, полийте варенням або будь глазур’ю і можете подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею на кефірі Пиріг з замороженої вишнею Пироги Пироги з вишнею