Сметана є відмінним інгредієнтом для будь-якого тесту. Вона з-за високого вмісту жиру замінює в тесті і масло, і молоко, та й до того ж утримує вуглекислий газ, покращуючи цим процес бродіння в дріжджовому тісті. Пиріжки на такому тесті відрізняються повітряної і дрібнопористою текстурою. Тісто виходить еластичним і зручним для роботи.
Порції: 20 шт.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Борошно – 600 гр.
- Дріжджі швидкодіючі – 1 ст. л.
- Сметана – 200 мл
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати дріжджове тісто на сметані для пиріжків? Відміряйте потрібну кількість інгредієнтів для замісу тіста і потримайте їх деякий час при кімнатній температурі, щоб не були холодними.
В посуд для замішування тіста налийте тепле молоко, насипте до нього дріжджі, 1,5 ст. л. цукру 2 ст. л. борошна.
Віночком все перемішайте і залиште на 30 хвилин в теплому місці, прикривши посуд серветкою. Це буде у вас опара для тесту.
В інший посуд покладіть сметану, розбийте до неї куряче яйце, додайте розтоплене в мікрохвильовці масло і перемішайте віночком до однорідного стану.
Коли опара добре підніметься, перекладіть до неї сметанную суміш і акуратно перемішайте віночком.
Потім порційно насипайте просіяне через сито борошно і замішують тісто спочатку віночком, а потім руками.
Можете перекласти тісто на стільницю і вимісити, поки воно не перестане прилипати до долоні.
Замішане тісто скачайте в колобок, присипте борошном і на 2,5–3 години поставте в тепло, щоб воно підходило. За цей час тісто рукою 1 раз обімніть.
Через 3 години ваше тісто збільшиться в об’ємі в три рази.
Дріжджове тісто на сметані готово. Можете формувати пиріжки з будь-якою начинкою.
Смачною і вдалою випічки!
Дріжджове тісто для пиріжків Дріжджове тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків без дріжджів Тісто на молоці з дріжджами для пиріжків як пух на сковороді Швидке тісто для пиріжків на молоці