Дуже легкий рецепт неймовірно смачного і красивого відкритого пирога з малиною. Готується він швидко, а використання замороженої малини дозволить випікати таку красу круглий рік.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Малина – 2 склянки
  • Борошно – 3,5 склянки
  • Цукор-пісок – 0.75 ст.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 1,5 склянки
  • Свіжі дріжджі – 15 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати дріжджовий пиріг з замороженої малиною? Розтоплюємо в каструлі 100 грамів вершкового масла, не доводячи його до кипіння. Знімаємо масло з вогню, додаємо молоко і ¼ склянки цукру і все перемішуємо. Додаємо в суміш дріжджі і залишаємо на 10 хвилин.

Коли дріжджі почнуть пузиритися, основа для тесту буде готова.

Яйця збиваємо в окремій тарі.

Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю.

Додаємо борошно і яйця в дріжджову основу для тіста змішуємо все до однорідності.

Викладаємо тісто в змащену маслом форму, накриваємо плівкою і залишаємо при кімнатній температурі.

приблизно Через годину тісто має підійти.

Викладаємо на тісто розморожені ягоди, посипаємо їх цукром і викладаємо зверху шматочки вершкового масла.

Запікаємо пиріг при 190 градусах близько 40 хвилин.

Готовий пиріг трохи охолоджуємо.

Викладаємо пиріг на блюдо. Приємного апетиту!

Пиріг з малиною Пиріг з малиною в духовці Пироги