Дуже легкий рецепт неймовірно смачного і красивого відкритого пирога з малиною. Готується він швидко, а використання замороженої малини дозволить випікати таку красу круглий рік.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Малина – 2 склянки
- Борошно – 3,5 склянки
- Цукор-пісок – 0.75 ст.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Молоко коров’яче – 1,5 склянки
- Свіжі дріжджі – 15 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати дріжджовий пиріг з замороженої малиною? Розтоплюємо в каструлі 100 грамів вершкового масла, не доводячи його до кипіння. Знімаємо масло з вогню, додаємо молоко і ¼ склянки цукру і все перемішуємо. Додаємо в суміш дріжджі і залишаємо на 10 хвилин.
Коли дріжджі почнуть пузиритися, основа для тесту буде готова.
Яйця збиваємо в окремій тарі.
Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю.
Додаємо борошно і яйця в дріжджову основу для тіста змішуємо все до однорідності.
Викладаємо тісто в змащену маслом форму, накриваємо плівкою і залишаємо при кімнатній температурі.
приблизно Через годину тісто має підійти.
Викладаємо на тісто розморожені ягоди, посипаємо їх цукром і викладаємо зверху шматочки вершкового масла.
Запікаємо пиріг при 190 градусах близько 40 хвилин.
Готовий пиріг трохи охолоджуємо.
Викладаємо пиріг на блюдо. Приємного апетиту!
Пиріг з малиною Пиріг з малиною в духовці Пироги