Об’єднаємо ці дві яскраві ягоди в одному пирозі. Замісимо тісто з додаванням вершкового масла – м’якушка вийде розсипчастим і не розмокне під впливом ягідного соку. Після випікання, даємо пирога повністю охолонути – це виявить всю принадність поєднання пористої текстури і соковитих ягід.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 260 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 4 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Розпушувач тіста – 8 гр.
  • Цедра апельсина – 2 ст. л.
  • Полуниця – 150 гр.
  • Вишня – 250 гр.
  • Масло – для змазування
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Готувати пиріг з вишнею та полуницею легко! Вершкове масло з’єднайте з цукром до однорідності.

Додаємо яйця, перемішуємо.

Вливаємо молоко, перемішуємо.

В останню чергу додаємо борошно, розпушувач і апельсинову цедру, замішуємо густе тісто.

Форму для пирога застеляємо промасленим пергаментом. Дуже зручно використовувати роз’ємну форму. Якщо форма силіконова, змазування не потрібно. Виливаємо половину тіста в підготовлену форму, вирівнюємо по всій площі. Ягоди полуниці і вишні без кісточок, рівномірно викладаємо на поверхні тіста і злегка вдавлюємо.

Викладаємо на тісто, вирівнюємо.

Ставимо форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо тридцять п’ять хвилин. Готовий виріб має помітно зарум’янитися. Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути.

Звільняємо пиріг з форми і щедро посипаємо поверхню цукровою пудрою. Потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з полуницею в духовці Пироги Пироги з вишнею Шарлотка без яблок Шарлотка з замороженими ягодами