Приготувати яблучне пюре для діток зовсім нескладно. Головне – підібрати якісні, смачні яблука і відповідально підійти до процесу стерилізації і закачування. Заготівля порадує взимку не тільки дитини – таке пюре із задоволенням з’їдять і дорослі, наприклад, з млинцями або сирниками.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 2 кг
  • Вода – 170 мл

Процес приготування:

Як приготувати дитяче яблучне пюре на зиму? Яблука вибираємо зрілі, солодкі – пюре з таких вийде смачним та якісним. Промиваємо плоди, зрізаємо з них шкірку і видаляємо насінну коробочку.

Яблучну м’якоть ріжемо на кубики.

В каструлю з товстим дном вливаємо воду, закладаємо яблучні шматочки, ставимо на плиту, закриваємо кришкою. Нагріваємо до кипіння, зменшуємо вогонь до середньо-низького значення і тушкуємо орієнтовно п’ятнадцять-двадцять хвилин. Періодично помішуємо.

Тушковані яблука пробиваємо заглибним блендером до однорідності. Банки і кришки ретельно промиваємо і стерилізуємо, даємо висохнути. Розкладаємо гаряче пюре по банкам. Ставимо банки в широку каструлю з покладеним на дно рушником, прикривають кришками. Вливаємо воду в такій кількості, щоб її рівень доходив до «плічок». Ставимо каструлю з банками на плиту, доводимо воду до кипіння і стерилізуємо п’ятнадцять хвилин.

Дістаємо банки після стерилізації, закручуємо кришками, перевертаємо догори дном для перевірки герметичності. Даємо охолонути і прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.

Смачного!

Новости