Для святкового вечері можна приготувати яловичину. М’ясо, запечене цілком, легко зробити м’яким і соковитим. Оцініть простий домашній рецепт приготування. Страва порадує гарним зовнішнім виглядом і яскравим смаком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 0,5 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Суміш перців – 0,5 ч. л.
  • Чебрець свіжий – 1 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт соковитою і м’якою яловичини цілим шматком в духовці гранично простий! Для приготування необхідно взяти охолоджений шматок яловичини, обмити його під водою і обсушити.

Викладаємо м’ясо в глибоку тарілку і поливаємо його соком лимона. Натираємо сіллю, сумішшю перців і сушеним чебрецем.

Перекладаємо підготовлений продукт на фольгу. Вгорі робимо невеликі надрізи і розміщуємо в них шматочки часнику. Загортаємо і відправляємо в духовку на дві години. Готуємо при температурі 200 градусів.

За 20-30 хвилин до готовності розкриваємо фольгу і даємо м’ясного шматку підрум’янитися. Після виймаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути.

Готовий шматок яловичини розбираємо на стейки рівної товщини і подаємо їх до столу. Приємного апетиту!

Новости