Джем з червоної смородини – натуральна вітамінна заготівля на зиму. Завдяки тому, що до його складу входить агар-агар, він виходить густим і насиченим. Цей натуральний загусник, агар-агар, дуже корисний для організму, тому такий джем можна вживати навіть маленьким дітям.
Інгредієнти: на 0.6 л.
- Смородина червона – 500 гр.
- Агар-агар – 2 ч. л.
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 300 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування джему з червоної смородини з агар-агаром? Ягоди переберіть від гілочок, помийте і викладіть в чашу кухонного комбайна, подрібніть до стану густого пюре. Можна подрібнити ягоди також м’ясорубкою або перетерти товкачиком.
Додайте в пюре цукор, добре перемішайте ложкою, залишити на 30-50 хвилин, щоб цукор повністю розчинився.
У миску покладіть агар-агар, залийте холодною водою, залиште на 30-40 хвилин.
ягідну масу Перекладіть в каструлю, поставте на повільний вогонь і варіть 23-26 хвилин.
Желейну масу з агар-агару перелийте в каструлю, доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
До провареної ягідної маси додайте рідку підігріту масу з агар-агаром.
Перемішайте і варіть 3-5 хвилин, постійно помішуючи, але не доводячи до кипіння.
стерилізуйте Банки, розлийте по них джем, закатайте.
Баночки з джемом переверніть догори дном, укрийте ковдрою і залиште остигати, потім подзвоніть в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Джем з червоної смородины Джеми Желе з червоної смородини без желатину Червона смородина на зиму