Смородина протирається через дрібне сито. Желатин розчиняється у воді, після чого змішується з частиною соку від смородини і вариться пару хвилин до розчинення. Він заливається до ягід, все перемішується, розкладається по банкам і ставиться в холодильник.


Інгредієнти: на 0.4 л.

  • Смородина червона – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Желатин швидкорозчинний – 12 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати червону смородину з желатином без варіння на зиму, смородину ретельно перебираємо, прибираємо сміття і знімаємо хвостики. Потім промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк і даємо постояти, поки вся рідина повністю не стече.

трохи Далі тиснемо ягоди і протираємо їх через дрібне сито. Додаємо до отриманої маси цукровий пісок і перемішуємо, поки він повністю не розчиниться.

На 10 хвилин замочуємо желатин в холодній воді. Потім зливаємо всю зайву рідину і додаємо до нього близько 100-150 гр. смородинового соку, який виділився в процесі перетирання через сито. Ставимо ємність на маленький вогонь, доводимо до кипіння і варимо, постійно помішуючи, поки желатин повністю не розчиниться.

Переливаємо його до смородини з цукром і ретельно все перемішуємо.

Стерилізуємо банки зручним способом і розкладаємо по ним смородину з желатином. Закатуємо всі кришками і даємо постояти до повного охолодження. Потім відправляємо на зберігання в холодильник, де маса застигне і перетвориться на желе. Дістаємо взимку і насолоджуємося дуже смачним, корисним десертом. Приємного апетиту!

Джем-желе з червоної смородини Желе з червоної смородини з желатином Желе на зиму Червона смородина на зиму Червона смородина протерта з цукром без варіння