Джем з чорної смородини без кісточок – відмінний варіант для заготівлі на зиму. Адже вітаміни, що містяться в свіжих ягодах, зберігаються і в джемі, а вони так потрібні нам взимку. Джем по цьому рецепту не має яскраво вираженої желеподібної консистенції, але відмінно намазується, наприклад, на батон, крім того, його буде смачно їсти і ложкою з чаєм або іншими напоями.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- чорна Смородина – 900 гр.
- Цукор-пісок – 600 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування джему з чорної смородини без кісточок. Ягоди чорної смородини перебираємо від гілочок і листочків, промиваємо під холодною водою, висипаємо в глибоку каструлю.
До смородині всипаємо цукор.
Все ретельно перемішуємо.
Каструлю ставимо на невеликий вогонь, смородину з цукром товчемо товкачиком в пюре.
Як тільки варення закипить, варимо ще 5 хвилин.
Потім перепустками джем через сито, щоб відокремити його від кісточок і шкірки.
Потім джем без насіння і шкірки знову відправляємо в каструлю.
Варимо джем 10 хвилин до загустіння.
Готовий джем з чорної смородини без кісточок переливаємо в заздалегідь стерилізовані банки.
Банки з джемом перевертаємо догори дном, залишаємо на добу в темному теплому місці.
Після можна перенести джем з чорної смородини без кісточок в льох, а взимку насолоджуватися смачним ласощами.
Варення з чорної смородини Джем з чорної смородини Джеми Чорна смородина на зиму