Рекомендую приготувати запашний і яскравий за смаком джем з малини з пектином. Ароматний джем чимось нагадує бабусине варення, яке вона подавала на сніданок з тонкими млинцями. Цей смак дитинства ні з чим не зможе зрівнятися. Обов’язково приготуйте це чудове частування.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Малина – 500 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Пектин – 25 гр.
  • Вода – 80 мл
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати джем з малини з пектином? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування джему. Малину ретельно переберіть. Акуратно промийте ягоди у воді, викладіть на дрібне сито і дайте стекти зайвої рідини.

Викладіть підготовлені ягоди в глибоку ємність. За допомогою заглибного блендера подрібніть ягоди до однорідного стану. Якщо блендера немає, скористайтеся картофелемялкой.

Ягідну масу викладіть в сотейник з товстим дном. В окремій ємності з’єднайте пектин і необхідну кількість цукрового піску. Перемішайте і додайте в сотейник.

Потім поставте ємність з малиною на повільний вогонь, влийте необхідну кількість питної води, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть малиновий джем 15 хвилин. Додайте лимонний сік і перемішайте.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Банки і кришки повинні бути абсолютно сухими. Ополоником акуратно розлийте гарячий джем по стерильним банкам.

Банки з малиновим джемом закрутіть стерильними кришками, переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником. Залиште до повного охолодження в такому положенні, потім перемістіть джем в темне місце на зберігання.

Готовий малиновий джем подавайте на стіл до ароматного чаю або свіжозвареної кави.

Приємного насолоди!

Варення з малини Джеми Конфітюр з малины Малина на зиму Повидло з малини