Всім відомо, що термічна обробка знищує вітамін С, а так хочеться зберегти на зиму максимальну користь ягід. Цей варіант заготовки без варіння дуже вам сподобається ще і швидким приготуванням і при тому цей джем виходить дуже ароматним і смачним. Приготуємо його без кісточок та шкіри, що додасть ласощів прозорість і ніжну структуру.


Інгредієнти: на 2 л.

  • чорна Смородина – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Як почати готувати джем з чорної смородини без варіння? Смородину переберіть, ретельно промийте, при наявності присохлого сміття – замочіть ягоду в холодній воді.

Викладіть її в друшляк, щоб стекла вода.

Пропустіть смородину через м’ясорубку для отримання ягідного пюре.

Протріть кашку крізь сито, щоб видалити кісточки і шкуру.

рідку масу Перелийте в каструлю і нагрівайте, всипте цукор, добре розмішайте. Погрійте ще трохи, щоб розчинився цукор і вимикайте вогонь.

У підготовлені стерильні банки складіть джем, загорніть прокип’яченими раніше кришками.

Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини склянками Варення з чорної смородини через м'ясорубку Джем з чорної смородини Чорна смородина без варіння протерта з цукром Чорна смородина протерта з цукром