Агар-агар – це гарна заміна желатину, приготовлена з водоростей. Якщо ви не хочете використовувати желатин, то його сміливо замінюйте. Виходить гарний, густий джем. Відмінно підійде для випічки і смачних бутербродів.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • чорна Смородина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Агар-агар – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати джем з чорної смородини з агар агаром легко! Смородину перебираємо, видаляючи всі листочки і гілочки.

Моєму і даємо злегка обсохнути.

Тепер порционально засипаємо смородину в глибоку миску і подрібнюємо її товкачем.

Додаємо цукор і агар-агар, розмішуємо і даємо йому настоятися і набрякнути.

Ставимо каструлю на плиту і доводимо масу до кипіння. Потім продовжуємо варити джем ще 5 хв.

Розливаємо гарячий джем у стерилізовані банки і закатуємо.

Перевертаємо їх на кришки і закутуємо теплим пледом або рушником.

Даємо охолонути 1,5 години. Ставимо джем в холодильник.

Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини Джем з чорної смородини Джеми Чорна смородина на зиму