Перевага приготування джему з чорної смородини з використанням блендера в тому, що можна отримати повністю однорідний джем без перетирання через сито. Адже відомо, що не всі люблять ягоди або їх частини в подібному ласощі. У приготуванні буде використаний пектин для якнайшвидшого загустіння.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- чорна Смородина – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Пектин – 10 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати джем з чорної смородини блендером. Смородину перебрати від гілочок, листочків, битих і гнилих ягід. Вимити в проточній воді кілька разів, відкинути на сито, дати час на те, щоб пішла волога і ягоди обсохнули. Можна попередньо видалити сухі дзьобики, але це необов’язково.
Подрібнити ягоди з допомогою заглибного або стаціонарного блендера.
Змішати цукровий пісок з пектином, дуже ретельно перемішати і всипати в ягідне пюре, ще раз пройтися блендером.
Перелити отриману однорідну масу в каструлю з товстим дном і стінками, довести до кипіння, постійно помішуючи і знімаючи піну.
Після закипання варити джем протягом 3 хв., не більше.
Розлити ласощі по попередньо простерилизованным банкам, герметично закрутити стерильними гвинтовими кришками.
Остудити заготовки під теплою ковдрою в перевернутому стані і прибрати зберігатися в підвал або темний шафа. Вжити протягом 1 року.
Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини Джеми Чорна смородина блендером з цукром на зиму Чорна смородина на зиму