Приємний ягідний десерт можна приготувати з ягід чорної смородини. Завдяки желатину, страва добре застигне і буде мати привабливий апетитний вигляд. Такий джем можна подавати гостям або просто радувати себе смачним і легким ласощами.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • чорна Смородина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Желатин харчовий – 1 ст. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування джему з чорної смородини з желатином? Ягоди промиваємо, очищаємо і кладемо в каструлю разом з цукром і водою. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і продовжуємо варити до повного розчинення цукру.

Желатин заливаємо невеликою кількістю окропу. На одну столову ложку достатньо 100 мл

Знімаємо каструлю з вогню, охолодити і перетираємо ягоди за допомогою залізного сито. Додаємо желатин і перемішуємо до повного розчинення останнього.

Заливаємо джем з желатином зручну посуд. Можна в стакани або банку. Даємо повністю охолонути і відправляємо в холодильник на дві години.

Після застигання страва готова. Можна подавати смородиновий джем. Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини Джем з чорної смородини Джеми Чорна смородина на зиму