Приємний ягідний десерт можна приготувати з ягід чорної смородини. Завдяки желатину, страва добре застигне і буде мати привабливий апетитний вигляд. Такий джем можна подавати гостям або просто радувати себе смачним і легким ласощами.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- чорна Смородина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Желатин харчовий – 1 ст. л.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування джему з чорної смородини з желатином? Ягоди промиваємо, очищаємо і кладемо в каструлю разом з цукром і водою. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і продовжуємо варити до повного розчинення цукру.
Желатин заливаємо невеликою кількістю окропу. На одну столову ложку достатньо 100 мл
Знімаємо каструлю з вогню, охолодити і перетираємо ягоди за допомогою залізного сито. Додаємо желатин і перемішуємо до повного розчинення останнього.
Заливаємо джем з желатином зручну посуд. Можна в стакани або банку. Даємо повністю охолонути і відправляємо в холодильник на дві години.
Після застигання страва готова. Можна подавати смородиновий джем. Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини Джем з чорної смородини Джеми Чорна смородина на зиму