Джем з чорної смородини – приємне зимовий ласощі. А приготування за допомогою соковижималки зробить заготівлю ще більш ніжною і густий.


Інгредієнти: на 1 л.

  • чорна Смородина – 2 кг
  • Цукор-пісок – 450 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати джем з чорної смородини через соковижималку? Акуратно перебираємо ягоди, відірвавши всі хвостики. Потім промиваємо і відправляємо в соковижималку.

Якщо результат перемеленої смородини вас не влаштував, то можна додати трохи води і прокип’ятити суміш.

Після цього ягоди охолоджуємо, а потім ретельно перетираємо через сито. Отримуємо густий сік з м’якоттю. Шкурки від смородини можна викинути або використовувати для компоту.

Густий сік перелити в каструлю і засипаємо цукром. Доводимо до кипіння. Після тримаємо на вогні ще близько 20 хвилин до випаровування зайвої води. Постійно помішуємо джем.

Даємо ласощів охолонути і відправляємо в холодильник на добу до повного застигання. Потім можна пробувати. Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини Джем з чорної смородини Джеми Чорна смородина на зиму