Джем з кабачків і апельсина виходить густим і неймовірно ароматним. Його можна подавати до оладок або використовувати як начинку для випічки. Оригінальне ласощі легко стане вашою фірмової заготівлею.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки заморожені – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з кабачків з апельсином. Промиваємо під водою кабачок і апельсин. Овоч звільняє від шкірки, а потім ріжемо на дрібні шматочки. Апельсин можна натерти на тертці або пропустити через м’ясорубку. Шкірку не обов’язково знімати.
В каструлю занурюємо підготовлені інгредієнти, засипаємо їх цукром, перемішуємо і ставимо на вогонь. Чекаємо закипання і продовжуємо готувати 25-30 хвилин. Джем необхідно регулярно помішувати. За пару хвилин до готовності додаємо трохи лимонної кислоти.
Промиваємо і стерилізуємо банку звичним способом. Переливаємо туди джем, закриваємо кришкою і даємо охолонути. Після зберігаємо в прохолодному місці. Готово!
Варення з кабачків Варення з кабачків з апельсином Варення з кабачків з лимоном Варення з кабачків з лимоном і апельсином Джем з кабачків Джеми