Щоб зберегти корисні вітаміни, малину варять різними способами. Кожна господиня малиновий джем готує по-різному. Я хочу поділитися рецептом малинового джему, приготованого в мультиварці. Цей спосіб я для себе знайшла, коли на дачі закінчився газ, і терміново потрібно було переробити ягоду.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Малина – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Кориця – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати джем з малини в мультиварці? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування малинового джему. Малину ретельно переберіть. При необхідності ягоди малини викладіть на сито, акуратно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Підготовлену малину викладіть в чашу мультиварки.

Малину засипте необхідною кількістю цукрового піску і за бажанням додайте корицю. Кориця надає джему неймовірний смак.

Ретельно перемішайте. Прикрийте кришку приладу. На панелі встановіть режим «Гасіння», час приготування – 1 годину.

Через п’ятнадцять хвилин відкрийте кришку мультиварки, зніміть піну, яка утворилася.

Закрийте кришку приладу і готуйте до закінчення програми. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте, поставивши банку на клапан відведення пари. Таким чином стерилізуйте всі банки. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Банки і кришки повинні бути абсолютно сухими.

Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки і акуратно ополоником розлийте гарячий малиновий джем по стерильним банкам.

Банки закрутіть стерильними кришками, переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште до повного охолодження в такому стані, а потім перемістіть банки з малиновим джемом в темне прохолодне місце на зберігання. Остиглий джем спробуйте з ароматним гарячим чаєм.

Приємного насолоди!

Варення з малини Джеми Конфітюр з малины Малина на зиму Повидло з малини