Джем з малини без кісточок простий у приготуванні і сподобається більшості домочадців! Я люблю малину і не так часто, як хотілося б, варю варення, але ось кісточки від ягід доставляють незручності. Такий джем, безумовно, може бути чудовою прошарком для бісквітних тортів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Малина – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Як приготувати джем з малини без кісточок? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування малинового джему. Малину ретельно переберіть.

При необхідності ягоди малини викладіть на сито або друшляк, акуратно промийте і дайте стекти зайвої рідини.

Викладіть підготовлені ягоди в ємність з товстим дном.

Для цього джему можна використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди малини. Розморожувати малину не потрібно.

Відміряйте необхідну кількість цукрового піску.

Засипте ягоди малини цукровим піском, але не перемішуйте.

З допомогою заглибного блендера подрібніть масу до однорідної консистенції. Також ягоди можна розчавити з допомогою картоплем’ялкою.

Потім поставте ємність з малиновою масою на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть малиновий джем 5 хвилин.

Зніміть малинову масу з вогню і акуратно, щоб не обпектися, протріть через дрібне сито або марлю, складену в декілька шарів.

Протерту малинову масу знову помістіть в ємність для варіння. Потім поставте ємність з вмістом на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть малиновий джем приблизно 55-60 хвилин.

Перевірте готовність джему столовою ложкою, якщо маса не розтікається, значить – джем готовий.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. Банки і кришки повинні бути абсолютно сухими. Ополоником акуратно розлийте гарячий джем по стерильним банкам.

Банки з малиновим джемом без кісточок закрутіть стерильними кришками, переверніть їх догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште до повного охолодження в такому положенні, потім перемістіть їх у темне місце на зберігання.

Готовий джем подавайте на сніданок до млинців або просто до чаю.

Приємного насолоди!

Варення з малини Варення з малини п'ятихвилинка Джем з малини без кісточок Джеми Желе з малини без кісточок Малина без кісточок на зиму Повидло з малини