Щоб приготувати густий джем з малини й порічок, важливо знати один секрет: ягоди смородини необхідно перетерти через сито не в самому початку, а в процесі варіння, адже пектин знаходиться саме в м’якоті ягід. У червоній смородині досить пектину, тому джем добре застигне і з додаванням малини.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Смородина червона – 400 гр.
- Малина – 250 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування джему з червоної малини і смородини. Якщо червона смородина була зібрана з гілочками, то обривати їх немає необхідності. Коли ягідна маса буде перетираться через сито, все зайве залишиться в ньому. Щоб підготувати ягоди червоної смородини до приготування джему, достатньо їх ретельно промити проточною водою, бажано кілька разів. Ягоди відкиньте на друшляк, щоб стекла вся рідина.
Малину просто переберіть, промивати її не потрібно. Якщо попалися брудні ягоди, то промийте їх або приберіть в бік.
підходящої ємності з’єднуємо червону смородину та малину, засипаємо ягоди цукровим піском. Ложкою необхідно злегка придушити ягоди, щоб було більше соку. Перемішуємо і залишаємо смородини і малину в такому вигляді на 60 хвилин.
Настоявшиеся ягоди стануть ароматними і тягучими. Ставимо ємність з ягодами на вогонь, постійно помішуємо. Проварюємо протягом 7 хвилин після закипання. У процесі варіння буде утворюватися піна, її прибираємо за допомогою шумівки або іншого зручного пристосування.
Наступний крок – необхідно пропустити ягідну масу через сито. Для цього на каструлю ставимо сито, викладаємо в нього порційно ягоди і протираємо звичайною ложкою.
Отримана ягідна маса вийде густий, але поки що желіроваться не буде. У підготовлені банки розливаємо джем відразу, як тільки ягоди були протерті через сито. Закриваємо кришками заготівлю і залишаємо на добу при кімнатній температурі – джем повинен повністю охолонути. Остаточно джем з червоної смородини і малини стане густим в процесі зберігання. Такий джем прекрасно зберігається і в прохолодному місці, при кімнатній температурі. Смачний і ароматний джем готовий! Відкрийте баночку готового джему і насолодитися його смаком, згадуючи літні дні!
Приємного чаювання!
Варення з малини й порічок разом на зиму Варення з малини п'ятихвилинка Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Конфітюр з малины