Незвичайний десерт, який можна їсти ложкою прямо з банки, а можна намазувати на хліб і їсти з чаєм. Джем виходить не нудотним, з дуже цікавим смаком, який сподобається як дорослим, так і дітям.
Інгредієнти: на 0.3 л.
- М’якоть кавуна – 600 гр.
- Сахар-пісок – 250 гр.
- Вода – 80 гр.
- Желатин харчовий – 25 гр.
Процес приготування:
Готувати джем з м’якоті кавуна з желатином легко! Старанно промитий кавун розділіть на часточки і зріжте з них шкірку, залишаючи якомога менше білої прошарку, так як смак вона практично не має. Наріжте м’якоть невеликими кубиками і вийміть всі кісточки, щоб вони не потрапили в джем, складіть брусочки в чашу блендера.
Подрібніть кавун до отримання однорідного пюре. Додайте цукор, перемішайте і залиште масу в холодильнику на кілька годин, щоб цукор почав розчинятися.
Після закінчення зазначеного часу перекладіть кавунове пюре в каструлю, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть кавунову м’якоть протягом 15-20 хвилин, регулярно помішуючи.
Тим часом замочити желатин в невеликій кількості води і залиште набухати. Воду можна замінити самим кавуновим пюре, але тоді додати його потрібно до того, як почнете уварювати.
Зніміть кавунове пюре з вогню, почекайте 5 хвилин, щоб воно трохи охололо, і додайте в каструлю набряклий желатин. Інтенсивно перемішуйте масу до тих пір, поки желатин повністю не розтане і не розчинитися в пюре. Розлийте отриманий джем по банкам, щільно закрийте кришкою або загорніть під ключ, якщо хочете зберегти його до зими.
Смачного!