Любителів цієї ароматної і смачної ягоди набагато більше, ніж байдужих до неї. У сезон збору полуниці постає питання, як краще і різноманітніше заготовити на зиму. Вам пропонується рецепт приготування чудового полуничного джему з допомогою мультиварки «Поларіс». Готуємо на програмі «Смаження» методом 2-кратної варіння по 6 хвилин. Для густоти десерту додамо до джему «Желфикс» (желирующее речовина на основі натурального пектину), що дозволяє зменшити кількість цукру.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Желфикс – 1 пакет

Процес приготування:

Готувати джем з полуниці в мультиварці Поларіс просто! Полуницю миємо, видаляємо чашолистки і поділяємо ягоди на більш щільні і м’які. Відміряємо потрібну кількість цукру і «Желфикса». «Полярис» готуємо до роботи.

М’які ягоди перекладаємо в чашу блендера і подрібнюємо до стану пюре.

Щільні ягоди полуниці розрізаємо на середні шматочки.

В чашу до полуничній пюре насипаємо половину зазначеного в рецепті кількості цукру, пакетик «Желфикса» і перемішуємо ложкою.

Потім до пюре перекладаємо шматочки полуниці і перемішуємо ще раз.

Потім цю полуничну масу перекладаємо в мультічашу.

Включаємо програму «Смаження» по замовчуванню. Кришку не закриваємо. Варимо джем на цій програмі протягом 5 хвилин від початку кипіння.

Через 5 хвилин чашу дістаємо з мультиварки, насипаємо до джему решту цукру, лопаткою перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин для охолодження.

Повторно ставимо чашу в каструлю і варимо джем ще 5 хвилин від початку кипіння і на тій же програмі.

Потім прилад вимикаємо. Лопаткою джем ще раз перемішуємо і видаляємо пінку з поверхні.

Джем з полуниці в мультиварці «Поларіс» готовий. Розкладаємо його в стерильні баночки, герметично закорковуємо їх і після охолодження переносимо в місце зберігання.

Смачних і вдалих заготовок!

Джеми Полуниця блендером з цукром на зиму