Джем, повидло, варення – все це виходить ідеальним, якщо в процесі приготування бере участь диво-техніка – мультиварка. Заготовки на зиму, приготовані таким способом не пригорають і зберігають максимум корисних речовин. Ранетки ідеально підходять для цього рецепта, в результаті виходить ніжне, густе і неймовірно смачне ласощі.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ранетки – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 100 – 150 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування джему з ранеток в мультиварці. Маленькі райські яблучка ретельно промиваємо під струменем води, а потім обдаємо окропом.
Як тільки фрукти охолонуть – нарізаємо довільно. Шкірку знімати не потрібно, а ось серцевину з насінням, хвостик потрібно обов’язково видалити.
Підготовлені інгредієнти висипаємо в чашку мультиварки і включаємо програму «гасіння» або «варення» на 20-25 хвилин.
Після відключення програми, розм’якшені плоди засипаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо до однорідності. Включаємо ту ж програму, тільки тепер варто встановити таймер на 60 хвилин. Масу потрібно періодично помішувати дерев’яною лопаткою для рівномірної теплової обробки.
Готовий джем розкладаємо по стерильним банкам і закатуємо. Зберігати краще всього в льосі або підвалі. Приємного апетиту!
Джеми