Джем, повидло, варення – все це виходить ідеальним, якщо в процесі приготування бере участь диво-техніка – мультиварка. Заготовки на зиму, приготовані таким способом не пригорають і зберігають максимум корисних речовин. Ранетки ідеально підходять для цього рецепта, в результаті виходить ніжне, густе і неймовірно смачне ласощі.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ранетки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 100 – 150 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування джему з ранеток в мультиварці. Маленькі райські яблучка ретельно промиваємо під струменем води, а потім обдаємо окропом.

Як тільки фрукти охолонуть – нарізаємо довільно. Шкірку знімати не потрібно, а ось серцевину з насінням, хвостик потрібно обов’язково видалити.

Підготовлені інгредієнти висипаємо в чашку мультиварки і включаємо програму «гасіння» або «варення» на 20-25 хвилин.

Після відключення програми, розм’якшені плоди засипаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо до однорідності. Включаємо ту ж програму, тільки тепер варто встановити таймер на 60 хвилин. Масу потрібно періодично помішувати дерев’яною лопаткою для рівномірної теплової обробки.

Готовий джем розкладаємо по стерильним банкам і закатуємо. Зберігати краще всього в льосі або підвалі. Приємного апетиту!

Джеми