Нарізаний інжир засипають цукром і залишають на 15 хвилин. Потім туди вливається вода і варення вариться 20 хвилин. Воно розкладається по банках, що закривається кришками і залишається до повного охолодження.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Інжир свіжий – 1 кг
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Вода – 120 мл

Процес приготування:

Як почати готувати варення з інжиру в домашніх умовах? Для початку ретельно промиваємо інжир під проточною водою. Перекладаємо його в друшляк і залишаємо, поки зайва рідина повністю не стече.

З допомогою ножа зрізаємо з кожної ягоди хвостики. Нарізаємо інжир невеликими шматочками приблизно по 1 див.

Перекладаємо нарізаний інжир в сотейник і засипаємо його цукровим піском. Залишаємо на 15 хвилин, щоб ягоди почали виділяти сік і утворився сироп. Періодично помішуємо, щоб інгредієнти краще змішалися один з одним. Замість цукру можна використовувати мед.

Через це час заливаємо інжир питною водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.

Потім зменшуємо вогонь до середнього і готуємо протягом 20 хвилин, іноді помішуючи.

Коли інжир стане м’яким, перевіряємо консистенцію варення. Занурюємо в сотейник ложку і нахиляємо в бік. Якщо сироп стікає щільними краплями, то все готово.

Розкладаємо гаряче варення з чистим сухим банкам, залишаючи приблизно півсантиметра зверху.

Щільно закриваємо всі кришками і залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо готове варення в холодильнику протягом трьох місяців. Подаємо до столу зі свіжим білим хлібом, сиром і гарячим чаєм. Приємного апетиту!

Варення з инжира Варенье Джеми