Густий однорідний джем з пектином можна зварити як з свіжих, так і з заморожених ягід. Якщо немає бажання варити джем влітку і заповнювати льох, можна заготовити чорницю на зиму в морозилці і зварити таке ласощі в холодну пору року.


Інгредієнти: на 0.4 л.

  • Чорниця – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Пектин – 2 пакета

Процес приготування:

Почнемо готувати чорничний джем з пектином. Помити ягоди чорниці і обсушити, попередньо перебравши. Заморожені ягоди потрібно розморозити і злити зайвий сік.

Пробити ягоди в кухонному комбайні або ручним заглибним блендером до однорідності.

Вилити чорничне пюре в каструлю з товстим дном і стінками. Пектин змішати з цукром і обережно ввести в масу, відразу ж перемішати до однорідності. Довести до кипіння, покласти цукровий пісок, знову дочекатися закипання. Варити протягом 1 хв. Можна для смаку додати разом з цукровим піском 1 ст. л. соку лимона.

Виходить густий джем. Банки простерилізувати разом з кришками. Викласти джем в банку, закатати за допомогою закаточной машинки.

Прибрати банки з остившім джемом в підвал або льох, зберігати там до вживання.

Приємного апетиту!

Варення з чорниці на зиму Джем з чорниці Джеми Чорниця на зиму