Для цього рецепта краще всього брати яблука сорту «ранет» чи «симиренка». Саме в цих сортах міститься максимум пектину, який відіграє основну роль у загусанні джемів і повидла. Десерт виходить насиченого бурштинового кольору, а аромат наповнений нотками кориці і ванілі.


Інгредієнти: на 1.8 л.

  • Ранетки (очищені) – 1.5 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 350 – 400 гр.
  • Кориця – за смаком
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати джем з ранеток з лимоном, фрукти ретельно промиваємо під струменем води і відкидаємо на друшляк, дозволяючи воді стекти. З ранеток знімаємо шкірку (рекомендується залишити з декількох плодів) і нарізаємо довільно (якщо у вас дрібні яблучка, то достатньо просто розрізати навпіл), витягуючи насінну коробочку.

Підготовлений основний інгредієнт перекладаємо в каструлю відповідного розміру, додаємо очищення, корицю, ванілін, сік і цедру лимона і все це засипаємо цукровим піском.

Посуд відправляємо на плиту і варимо на сильному вогні до повного розчинення кристалів цукру і утворення сиропу.

Потім зменшуємо полум’я до мінімуму і варимо протягом 40-50 хвилин до м’якості, розминаємо толкушкой і розкладаємо по простерилизованным банкам, закатуємо.

Наш смачний і ароматний джем готовий. Відмінно поєднується з млинцями, сирниками та випічкою.

Джеми