Для цього рецепта краще всього брати яблука сорту «ранет» чи «симиренка». Саме в цих сортах міститься максимум пектину, який відіграє основну роль у загусанні джемів і повидла. Десерт виходить насиченого бурштинового кольору, а аромат наповнений нотками кориці і ванілі.
Інгредієнти: на 1.8 л.
- Ранетки (очищені) – 1.5 кг
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 350 – 400 гр.
- Кориця – за смаком
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати джем з ранеток з лимоном, фрукти ретельно промиваємо під струменем води і відкидаємо на друшляк, дозволяючи воді стекти. З ранеток знімаємо шкірку (рекомендується залишити з декількох плодів) і нарізаємо довільно (якщо у вас дрібні яблучка, то достатньо просто розрізати навпіл), витягуючи насінну коробочку.
Підготовлений основний інгредієнт перекладаємо в каструлю відповідного розміру, додаємо очищення, корицю, ванілін, сік і цедру лимона і все це засипаємо цукровим піском.
Посуд відправляємо на плиту і варимо на сильному вогні до повного розчинення кристалів цукру і утворення сиропу.
Потім зменшуємо полум’я до мінімуму і варимо протягом 40-50 хвилин до м’якості, розминаємо толкушкой і розкладаємо по простерилизованным банкам, закатуємо.
Наш смачний і ароматний джем готовий. Відмінно поєднується з млинцями, сирниками та випічкою.
Джеми