Плоди кизилу багаті вітамінами і мікроелементами, що робить їх особливо корисними при застуді і для зміцнення імунітету. Ягоди кизилу красивого рубінового кольору, кисло-солодкі з легкою терпкістю, що робить їх особливими. Хочу запропонувати рецепт смачного варення з кизилу без варіння.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Кизил – 3 кг
  • Цукор-пісок – 3 кг

Процес приготування:

Як почати готувати варення з кизилу без варіння? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування варення з кизилу без варіння. Кизил переберіть, викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. В глибоку ємність, чергуючи, викладіть плоди кизилу і необхідну кількість цукрового піску.

З допомогою товкачика для картопляного пюре перетріть ягоди з цукровим піском і залиште на 2 години, періодично перемішуючи через деякий час. Цукровий пісок за цей час повністю розчиниться.

Підготуйте глибоку миску, зверху додайте дрібне сито, частинами викладіть солодку ягідну масу і за допомогою столової ложки перетріть, відокремлюючи шкірку від плодів і кісточки.

Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути абсолютно сухими. Скориставшись великою ложкою, акуратно розкладіть джем по стерильним банкам.

Банки з джемом з кизилу закрутіть стерильними закручуються кришками або закрити капроновими кришками. Банки помістіть в холодильник на зберігання. Варення з кизилу з часом стане густим.

Приємного насолоди!

Варення з кизилу Варення з кизилу без косточки Джеми Кизил на зиму