Цей незвичайний рецепт доведеться дуже до речі тим, у кого на ділянці росте нікому не потрібний ревінь. З його додаванням готується дуже багато страв, у тому числі пироги і компоти. Але на цей раз ми пропонуємо вам зробити апетитне варення, яке буде віддавати легкою кислинкою і пікантністю.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ревінь – 2 кг
  • Апельсин – 3 – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 3 кг

Процес приготування:

Як почати готувати варення з ревеню з апельсином? Всі інгредієнти для варення потрібно підготувати перед початком процесу. Ревінь акуратно очистіть від шкірки, апельсини добре промийте і відміряйте потрібну кількість цукрового піску.

Ревінь наріжте на невеликі шматочки і також наріжте на шматочки апельсин разом з цедрою. Складіть продукти в каструлю.

Далі зважте суміш ревеню з апельсином і додайте цукор у співвідношенні 1: 1, перемішати все разом і залиште буквально на півгодини, щоб продукти пустили сік.

Коли ревінь з апельсином виділять сік, поставте ємність з майбутнім варенням на вогонь і варіть до закипання.

Зніміть піну з поверхні варення і варіть на помірному вогні протягом двадцяти хвилин, перемішуючи час від часу.

Баночки стерилізуйте в окропі або над парою, поки варення готується. Також потрібно простерилізувати кришки.

Готове варення розлийте по стерильним банкам і закрийте кришки, після чого укутайте банки з варенням пледом або рушником і залиште до повного охолодження.

Джеми Ревінь на зиму Страви з ревеню