Цей незвичайний рецепт доведеться дуже до речі тим, у кого на ділянці росте нікому не потрібний ревінь. З його додаванням готується дуже багато страв, у тому числі пироги і компоти. Але на цей раз ми пропонуємо вам зробити апетитне варення, яке буде віддавати легкою кислинкою і пікантністю.
Інгредієнти: на 3 л.
- Ревінь – 2 кг
- Апельсин – 3 – 4 шт.
- Цукор-пісок – 3 кг
Процес приготування:
Як почати готувати варення з ревеню з апельсином? Всі інгредієнти для варення потрібно підготувати перед початком процесу. Ревінь акуратно очистіть від шкірки, апельсини добре промийте і відміряйте потрібну кількість цукрового піску.
Ревінь наріжте на невеликі шматочки і також наріжте на шматочки апельсин разом з цедрою. Складіть продукти в каструлю.
Далі зважте суміш ревеню з апельсином і додайте цукор у співвідношенні 1: 1, перемішати все разом і залиште буквально на півгодини, щоб продукти пустили сік.
Коли ревінь з апельсином виділять сік, поставте ємність з майбутнім варенням на вогонь і варіть до закипання.
Зніміть піну з поверхні варення і варіть на помірному вогні протягом двадцяти хвилин, перемішуючи час від часу.
Баночки стерилізуйте в окропі або над парою, поки варення готується. Також потрібно простерилізувати кришки.
Готове варення розлийте по стерильним банкам і закрийте кришки, після чого укутайте банки з варенням пледом або рушником і залиште до повного охолодження.
Джеми Ревінь на зиму Страви з ревеню