Видався хороший урожай слив? Хочеться приготувати нове ласощі з них на зиму? Вас порадує цей джем з м’ятою і корицею. Аромат у нього просто непередаваний. А який ніжний смак неперевершений у такої заготовки!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Слива синя (солодка) – 3 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Кориця – 2 палички
  • М’ята свіжа – 1 пучок

Процес приготування:

Приступимо до приготування тіста для чебуреків як в чебуречній з бульбашками. Сливи вимити, розділіть навпіл і вийміть кісточки. М’яту промийте і зв’яжіть в пучок. Поставте вимиті з содою банки стерилізуватися в духовку.

Ягоди складіть у каструлю і поставте на невеликий вогонь. Варіть 15 хвилин постійно помішуючи. Вимкніть вогонь і пюрируйте ягоду заглибним блендером. Всипте цукор і знову поставте на малий вогонь. Варіть 10 хвилин, постійно перемішуючи.

Покладіть в джем корицю і м’яту і готуйте 15 хвилин, поки маса не загусне.

Приберіть з джему спеції і розподіліть по підготовленим банкам. Закрутіть кришку і переверніть тару догори дном. Накрийте ковдрою і залиште на добу.

Приємного апетиту!

Варення з слив Варення зі слив з корицею Джеми Повидло зі сливи Повидло зі сливи без кісточок