Шовковиця – ягода, яка сприяє м’якому очищенню кишечника і прекрасно виводить шлаки з організму. Завдяки протизапальним властивостям її використовують для профілактики інфекційних та вірусних захворювань. Шовковицю складно зберегти в свіжому вигляді, тому я пропоную приготувати джем.
Інгредієнти: на 1 л.
- Шовковиця – 1 кг
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 100 мл
- Кориця – 1 паличка
- Бадьян – 2 зірки
- Ваніль – за бажанням
Процес приготування:
Приступимо до готування джему з шовковиці на зиму. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування джему. Шовковицю ретельно переберіть і позбавтеся від хвостиків.
Викладіть підготовлені ягоди в ємність з товстим дном. Додайте паличку кориці і кілька зірочок бадьяна, за бажанням можна додати ваніль.
Всипте необхідну кількість цукрового піску і лимонної кислоти, влийте 100 мл питної води.
Потім поставте ємність з шовковицею на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть шовковичний джем 20-25 хвилин. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути абсолютно сухими.
Ополоником акуратно розлийте гарячий джем по стерильним банкам. Банки з шовковичним джемом закатайте з допомогою закаточной машинки, переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою. Залиште до повного охолодження, потім перемістіть їх у темне місце на зберігання.
Баночку такого чудового, ароматного і корисного джему можна прикрасити, подати в якості скромного подарунка.
Приємного насолоди!
Варення з шовковиці Джеми