Печериці завжди можна знайти в продуктових магазинах. Готуються вони швидко, а якщо взяти великі гриби, то їх можна нафарширувати. На пікніку з печериць може вийти дуже смачна закуска або гарнір до шашлику.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Сир – 100 гр.
  • Шинка – 100 гр.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати рецепт фаршированих печериць на багатті. Печериці промийте, очистіть від землі і акуратно маленьким ножиком виріжте ніжки.

Дрібно наріжте шинку, ніжки печериць. Розігрійте сковороду, влийте трохи соняшникової олії, смажте печериці, шинку 3-4 хвилини, потім додайте панірувальні сухарі, перемішайте і зніміть з вогню.

Сир натріть на крупній тертці і змішайте її з сушеним базиліком.

Капелюшки печериць нафаршируйте підготовленою начинкою, посипте тертим сиром.

Викладіть фаршировані гриби на решітці. Запікайте печериці на прогорілих вугіллі, поки сир не розтопиться.

Фаршировані печериці можна подавати в гарячому і холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі