Печериці завжди можна знайти в продуктових магазинах. Готуються вони швидко, а якщо взяти великі гриби, то їх можна нафарширувати. На пікніку з печериць може вийти дуже смачна закуска або гарнір до шашлику.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Сир – 100 гр.
- Шинка – 100 гр.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати рецепт фаршированих печериць на багатті. Печериці промийте, очистіть від землі і акуратно маленьким ножиком виріжте ніжки.
Дрібно наріжте шинку, ніжки печериць. Розігрійте сковороду, влийте трохи соняшникової олії, смажте печериці, шинку 3-4 хвилини, потім додайте панірувальні сухарі, перемішайте і зніміть з вогню.
Сир натріть на крупній тертці і змішайте її з сушеним базиліком.
Капелюшки печериць нафаршируйте підготовленою начинкою, посипте тертим сиром.
Викладіть фаршировані гриби на решітці. Запікайте печериці на прогорілих вугіллі, поки сир не розтопиться.
Фаршировані печериці можна подавати в гарячому і холодному вигляді.
Приємного апетиту!
Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі