За смаковими якостями печериці самі по собі досить нудні, але варто додати м’ясну або сирну начинку, як вийде цікаве і повноцінне блюдо. Фарширувати печериці сиром – відмінне рішення, особливо для тих компаній, в яких люди не їдять м’ясо.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Печериці свіжі (великі) – 10 шт.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Масло оливкова – 10 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Чебрець свіжий – 20 гр.
  • Кріп – 40 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт фаршированих печериць сиром на мангалі смачний! Видаляємо ніжки печериць. Якщо хочете збільшити обсяг начинки, то можна видалити частину середини гриба.

Вимийте і засолите капелюшки. Щоб просолитися, капелюшків потрібно близько 10 хвилин, інакше вони будуть прісними і несмачними.

На дрібній тертці натираємо сир.

Подрібнюємо зубці часнику. Можна використовувати співвідношення 1 до 5, тобто на 1 зубчик часнику припадає 5 грибів.

Дрібно нарізаємо кріп.

При бажанні капелюшок кожного гриба можна поперчити.

Кладемо всередину гриба натертий сир і подрібнений кріп. Не перемішуємо їх: сир повинен залишитися внизу, а кріп – вгорі. Це захистить сир від протікання у процесі запікання.

Змішуємо часник, чебрець і кріп і посипте ними капелюшки, після чого збризкуємо чайною ложкою оливкової олії.

Кожен гриб окремо загортаємо у фольгу.

Займемося вугіллям. Краще всього готувати фаршировані сиром печериці в момент, коли вугілля тільки починають остигати. При цьому не можна присипати блюдо вуглинками.

Щоб розплавитися, сиру потрібно близько 15 хвилин. Зрозуміти, що страва готова, можна по характерному звуку тріска сиру. Раніше цього часу печериці з мангалу не знімаємо, інакше вони не встигнуть відчути аромат трав і спецій. Приємного апетиту!

Маринад для печериць з часником Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі