Після приготування м’яса на вогні залишаються тліюче вугілля на мангалі. Давати їм пропасти просто так – злочин. Адже на них можна приготувати дуже смачні печериці. Гриби за цим рецептом виходять дуже ароматними, з димком. Вони відмінно підходять в якості гарніру для будь-яких страв на грилі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Масло оливкове – 50 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Чебрець свіжий – 1 гілка
  • Сіль – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування печериць на вугіллі смачний! Печериці помити, просушити на паперовому рушнику. З капелюшків грибів зняти плівку.

В глибокій ємності змішати сметану, оливкова олія, вичавити туди сік одного лимона, додати рубаний чебрець, сіль і італійські трави за смаком.

В ємність з маринадом всипати печериці, все акуратно перемішати, залишити ненадовго для маринування.

На мангал з тліючим вугіллям на решітку викласти підготовлені печериці в маринаді.

Смажити гриби з двох боків до утворення золотистої скоринки. Печериці на вугіллі готові до подачі на стіл!

Маринад для печериць на мангалі Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі