Перець, нафарширований баклажанами, маринується в томатному соку. При цьому він не втрачає свою форму і колір, овочі виходять запашними і пікантними.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Болгарський перець солодкий – 2 кг
  • Баклажан – 3 шт.
  • Вода – 1,5 л
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 100 гр.
  • Оцтова есенція – 3.5 ч. л.
  • Томатний сік – 1,5 л.
  • Лавровий лист – 2 – 3 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати фарширований перець в томатному соку? Овочі помити. У перцю видалити коробки з насінням.

Приготувати маринад: змішати 1,5 л води, 200 гр. цукрового піску, 100 гр. солі і 2 ч. л. есенції. Закип’ятити. Опустити перці в маринад на 2 хв. і вийняти, остудити.

У баклажанів зняти шкірку і порізати кубиками невеликого розміру. Опустити їх в маринад, де лежали перці, проварити 5-7 хв, злити через друшляк маринад.

Петрушку і часник дрібно нашаткувати і змішати з баклажанами.

нафарширувати Перці отриманою сумішшю, розкласти в стерильні банки.

Приготувати інший маринад для заливки: змішати томатний сік з магазину і 1,5 ч. л. есенції. Покласти лавровий лист, горошини перцю, цукор і сіль за смаком. Все перемішати і довести до кипіння, кип’ятити кілька хвилин отриманий маринад і залити в банки на перець.

Прикрити банки простерилизованными кришками. На дно каструлі застелити ганчірочку, поставити банки з перцями. Влити в каструлю гарячу воду, кип’ятити банки 15-20 хв.

Далі банки з перцями витягнути з води і закатати. Перевернути догори дном і закутати до охолодження.

Приємного апетиту!

Баклажани з перцем на зиму Баклажани на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салати з болгарського перцю на зиму