Горбуша після приготування, як правило, буває сухуватою. Тому її краще тушкувати в духовці на подушці з овочів. Риба виходить соковитою, а заодно разом з нею готується і потенційний гарнір.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Горбуша – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Майонез – 50 гр.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати горбуша тушкована в духовці, рибу помити і почистити.

Відрізати голову з хвостом, прибрати нутрощі, плавці і всі великі кістки.

Порізати отримане філе на невеликі шматки.

Очищену крупно моркву потерти на тертці.

Головки цибулі очистити від лушпиння і порізати півкільцями.

Всипати сіль, прянощі.

Додати до овочів майонез і перемішати. Викласти частину овочевої маси у форму, змащену рослинним маслом. Зверху розкласти рибні шматочки.

Розподілити залишки овочевої суміші з горбуші, влити склянку гарячої води. Прикрити форму фольгою і поставити в нагріту до 180 градусів духовку на 30-40 хв

На виході виходить соковите рибне блюдо, ідеально поєднується з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Страви з риби