Для приготування горбуші в духовці з овочами і сметаною потрібно досить велика кількість інгредієнтів, але всі інгредієнти доступні за ціною. Якщо ви обмежені в часу для приготування страви в звичайний день, то спробуйте приготувати його на свято, і ви точно не пошкодуєте.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Картопля – 8 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати горбушу в духовці з овочами і сметаною. Візьміть тушку горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Тушку горбуші очистити від нутрощів і плавників. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками. Розріжте на порційні шматочки.

Лимон обдайте окропом, розріжте навпіл і видавити лимонний сік з половини лимона. Полийте їм порційні шматочки горбуші, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком.

Залиште горбушу маринуватися. А тим часом ріпчаста або червоний цибулю очистіть від лушпиння. Очищений цибулю наріжте тонкими кільцями.

Моркву помийте, очистіть за допомогою овочечистки, потім натріть на крупній тертці.

добре розігрійте Сковороду, налийте трохи олії, викладіть нарізану півкільцями цибулю і обсмажте, періодично помішуючи.

Додайте натерту моркву, перемішайте і обсмажте пару хвилин до м’якості.

Картоплю помийте, очистіть овочечисткою і наріжте тонкими кружечками.

Форму або на деко для запікання застелити фольгою, змастіть її невеликою кількістю рослинного масла.

Мариновану горбушу викладіть на невеликій відстані один від одного.

Порожнечі заповніть нарізаними скибочками картоплі.

Картопля трохи посоліть, і змастіть сметаною.

Зверху викладіть рівним шаром обсмажений ріпчаста цибулю з морквою.

Помідор ретельно вимийте і наріжте кружечками. Поверх обсмажених овочів викладіть залишився картоплю, а на кожен шматочок горбуші викладіть кружечок помідора.

Приготуйте заливку. У невелику миску розбийте курячі яйця, додайте кілька ложок сметани, посоліть.

Скориставшись віночком, перемішайте до однорідної консистенції.

Твердий сир натріть на крупній тертці і додайте в заливку. Часник очистіть і пропустіть через прес, відправте в заливку.

Ретельно перемішайте.

Заливку рівномірно розподіліть по всій поверхні дека. Зверху закрийте фольгою і поставте в розігріту духовку на 30 хвилин, готуйте при температурі 200 градусів.

Лист акуратно вийміть з духовки. Зніміть фольгу. Зелень добре промийте, обсушити, дрібно наріжте і присипте блюдо зверху.

Запечену з овочами горбушу подавайте порційно.

Страва виходить соковитим, ситним і ароматним.

Приємного апетиту!

Горбуша в сметані з цибулею в духовці Горбуша з картоплею в духовці Горбуша з сиром і помідорами в духовці Горбуша шматочками в духовці Стейки горбуші в духовці Страви з риби Шматочки горбуші з сиром в духовці