Овочева фунчоза – це відмінне поєднання свіжих овочів, корейської бобової локшини, пікантного соусу і кунжуту. Такий цікавий і смачний салат як не можна, до речі, підійде в період посту, адже в ньому містяться тільки продукти рослинного походження. Завдяки великій різноманітності овочів фунчоза виходить яскравою і соковитою, містить велику кількість вітамінів, а оригінальний соус доповнює страву яскравими нотками лайма у поєднанні з медом і кунжутним маслом.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Фунчоза – 100 гр.
- Болгарський перець солодкий (червоний) – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Селера – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Кунжут – 3 ч. л.
- Перець чилі – 0.5 шт.
- Петрушка – 3 гілки
- Для соусу: –
- Масло кунжутне – 1 ч. л.
- Сік лайма – 1 ч. л.
- Мед – 0.5 ч. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цедра лайма – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати фунчозу овочеву просто! Фунчозу кладемо в глибоку ємність і заливаємо окропом. Залишаємо на 10 хвилин. Потім відкидаємо на сито і промиваємо холодною водою, залишаємо на 3-5 хвилин, щоб стекла вода.
Приступимо до приготування соусу: лайм промиваємо, знімаємо з нього цедру і віджимаємо сік. Часник чистимо і пропускаємо через прес. В піалі з’єднуємо сік лайма, кунжутне масло, мед і соєвий соус, додаємо часник і цедру лайма, рослинна олія. Все добре перемішуємо, трохи розтираючи часник і цедру, даємо соусу настоятися 5-10 хвилин, поки підготуємо овочі.
Огірок промиваємо, чистимо шкірку і нарізаємо його тонкою соломкою. Моркву чистимо від шкірки, промиваємо та нарізаємо тонкою дрібною соломкою, як морква по-корейськи. Селера промиваємо і шаткуємо тонкими кільцями. Болгарський перець промиваємо, чистимо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Перець чилі промиваємо, чистимо від насіння і нарізаємо тонкими півкільцями. Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Фунчозу нарізаємо невеликими шматочками за допомогою кухонних ножиць так, щоб її було зручно захоплювати разом з овочами, кладемо в салатник, додаємо овочі. Заправляємо соусом і добре перемішуємо. Посипаємо фунчозу насінням кунжуту і рубаною петрушкою. Овочева фунчоза готова, приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з овочами