Овочева фунчоза – це відмінне поєднання свіжих овочів, корейської бобової локшини, пікантного соусу і кунжуту. Такий цікавий і смачний салат як не можна, до речі, підійде в період посту, адже в ньому містяться тільки продукти рослинного походження. Завдяки великій різноманітності овочів фунчоза виходить яскравою і соковитою, містить велику кількість вітамінів, а оригінальний соус доповнює страву яскравими нотками лайма у поєднанні з медом і кунжутним маслом.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Фунчоза – 100 гр.
  • Болгарський перець солодкий (червоний) – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Селера – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Кунжут – 3 ч. л.
  • Перець чилі – 0.5 шт.
  • Петрушка – 3 гілки
  • Для соусу: –
  • Масло кунжутне – 1 ч. л.
  • Сік лайма – 1 ч. л.
  • Мед – 0.5 ч. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цедра лайма – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати фунчозу овочеву просто! Фунчозу кладемо в глибоку ємність і заливаємо окропом. Залишаємо на 10 хвилин. Потім відкидаємо на сито і промиваємо холодною водою, залишаємо на 3-5 хвилин, щоб стекла вода.

Приступимо до приготування соусу: лайм промиваємо, знімаємо з нього цедру і віджимаємо сік. Часник чистимо і пропускаємо через прес. В піалі з’єднуємо сік лайма, кунжутне масло, мед і соєвий соус, додаємо часник і цедру лайма, рослинна олія. Все добре перемішуємо, трохи розтираючи часник і цедру, даємо соусу настоятися 5-10 хвилин, поки підготуємо овочі.

Огірок промиваємо, чистимо шкірку і нарізаємо його тонкою соломкою. Моркву чистимо від шкірки, промиваємо та нарізаємо тонкою дрібною соломкою, як морква по-корейськи. Селера промиваємо і шаткуємо тонкими кільцями. Болгарський перець промиваємо, чистимо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Перець чилі промиваємо, чистимо від насіння і нарізаємо тонкими півкільцями. Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Фунчозу нарізаємо невеликими шматочками за допомогою кухонних ножиць так, щоб її було зручно захоплювати разом з овочами, кладемо в салатник, додаємо овочі. Заправляємо соусом і добре перемішуємо. Посипаємо фунчозу насінням кунжуту і рубаною петрушкою. Овочева фунчоза готова, приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з овочами