Фунчоза під китайським устричним соусом підійде для будь-якого приводу! Тим більше, якщо хочете порадувати другу половинку, порадуйте її своїми кулінарними вміннями. Локшина, в основі приготування якої лежить крохмаль, в поєднанні з морепродуктами і овочами, відрізняється не тільки оригінальним смаком, але і легкістю. А це додатковий бонус для тих, хто стежить за своєю фігурою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 100 гр.
  • Вода або Бульйон з курки – 50 гр.
  • Мідії – 400 гр.
  • Кільця кальмара – 300 гр.
  • Устричний соус – 50 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 60 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Морква – 60 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування фунчозы під китайським устричним соусом. Заливаємо фунчозу крутим окропом, після п’яти хвилин зливаємо воду і промиваємо локшину проточною водою.

Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Болгарський перець необхідно вимити і нарізати невеликими смужками.

Очищену моркву натираємо на тертці.

Філе кальмара нарізаємо смужками.

Промиваємо мідії.

В окремій тарілці з’єднуємо устричний соус, крохмаль і курячий бульйон.

Все перемішуємо до однорідності.

Цибулю, перець, моркву відправляємо на розігріту сковороду, политу невеликою кількістю рослинної олії, і тушкуємо протягом трьох хвилин.

Далі мідії і подрібнене філе кальмара відправляємо в сковороду до овочів.

Через три хвилини туди ж відправляємо фунчозу.

Через кілька хвилин залити вміст сковорідки устрично-бульйонні соусом.

Все акуратно перемішуємо і присмачую спеціями і перцем.

Перекладаємо страву на тарілку.

Фунчозу з морепродуктами і овочами можна подавати до столу.

Фунчоза Фунчоза з куркою і овочами на сковороді Фунчоза з куркою, морквою, болгарським перцем Фунчоза з м'ясом Фунчоза з м'ясом і овочами Фунчоза з морепродуктами і овочами Фунчоза з овочами