Фунчоза під китайським устричним соусом підійде для будь-якого приводу! Тим більше, якщо хочете порадувати другу половинку, порадуйте її своїми кулінарними вміннями. Локшина, в основі приготування якої лежить крохмаль, в поєднанні з морепродуктами і овочами, відрізняється не тільки оригінальним смаком, але і легкістю. А це додатковий бонус для тих, хто стежить за своєю фігурою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 100 гр.
- Вода або Бульйон з курки – 50 гр.
- Мідії – 400 гр.
- Кільця кальмара – 300 гр.
- Устричний соус – 50 мл
- Масло рослинне – 50 мл
- Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 60 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
- Морква – 60 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування фунчозы під китайським устричним соусом. Заливаємо фунчозу крутим окропом, після п’яти хвилин зливаємо воду і промиваємо локшину проточною водою.
Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Болгарський перець необхідно вимити і нарізати невеликими смужками.
Очищену моркву натираємо на тертці.
Філе кальмара нарізаємо смужками.
Промиваємо мідії.
В окремій тарілці з’єднуємо устричний соус, крохмаль і курячий бульйон.
Все перемішуємо до однорідності.
Цибулю, перець, моркву відправляємо на розігріту сковороду, политу невеликою кількістю рослинної олії, і тушкуємо протягом трьох хвилин.
Далі мідії і подрібнене філе кальмара відправляємо в сковороду до овочів.
Через три хвилини туди ж відправляємо фунчозу.
Через кілька хвилин залити вміст сковорідки устрично-бульйонні соусом.
Все акуратно перемішуємо і присмачую спеціями і перцем.
Перекладаємо страву на тарілку.
Фунчозу з морепродуктами і овочами можна подавати до столу.
Фунчоза Фунчоза з куркою і овочами на сковороді Фунчоза з куркою, морквою, болгарським перцем Фунчоза з м'ясом Фунчоза з м'ясом і овочами Фунчоза з морепродуктами і овочами Фунчоза з овочами