В Киргизії це блюдо подають як основне. Фунчоза по-дунгански готується з яловичиною та овочами. М’ясо і овочі тушатся, а потім з’єднуються з локшиною, їдять це блюдо з оцтом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Морква – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Яловичина – 300 гр.
- Редька маргеланская – 150 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 250 гр.
- Фунчоза – 350 гр.
- Імбир – 20 гр.
- Коріандр – 10 гр.
- Шамбала мелена – 15 гр.
- Паприка – 10 гр.
- Оцет столовий 3% – 60 гр.
- Лимонний сік – 10 гр.
- Часник – 10 гр.
- Соєвий соус – 50 – 100 мл
- Рибний соус – 30 гр.
- Масло соняшникове – 30 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування фунчозу по-дунгански з м’ясом легко! М’ясо наріжте тонкими смужками, обсмажте до готовності.
Лук наріжте півкільцями, додати до м’яса обсмажте до прозорості. Всипте коріандр і паприку, перемішайте.
Моркву натріть на корейській тертці, покладіть на сковороду до м’яса і цибулі, смажте разом 5-7 хвилин.
Таким же способом, як і морква, подрібніть редьку і надішліть її на сковорідку, смажте ще 5-7 хвилин.
Болгарський перець наріжте тонкою соломкою і додайте його на сковороду, він повинен стати м’якше, але не повинен втратити форму. В кінці додайте подрібнений часник і шамбалу, тушкуйте 1-2 хвилини.
Локшину залийте окропом на 5-7 хвилин, потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.
Приготуйте соус. Потріть На дрібній тертці імбир і часник, змішайте з соєвим і рибних соусами, лимонним соком, оцтом. Залиште соус на 30 хвилин, потім процідіть.
Локшину змішати з тушкованими овочами і м’ясом. Полийте соусом. Можна їсти відразу або дати страві настоятися і просочитися соусом.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза з м'ясом Фунчоза з яловичиною