Ніжна фунчоза з обсмаженими овочами і солодкуватим соусом виходить дуже ароматною і соковитою. Такий варіант китайської страви відмінно прижився і у слов’янських любителів смачно поїсти. Поєднання солодкого смаку з овочами, креветками і печерицями незвично, але дуже смачно. Безперечно варто спробувати.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Кетчуп – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Кетчуп чилі – 0.66 ч. л.
  • Сіль – 0.66 ч. л.
  • Приправа китайська – 0.66 ч. л.
  • Імбир – 0.33 ч. л.
  • Лемонграс – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати фунчозу по-китайськи. Готуємо продукти для приготування страви. Болгарський перець миємо, обсушуємо і очищаємо від плодоніжки і насіння. Нарізаємо м’якоть на невеликі шматочки. Печериці обтираем вологою серветкою і нарізаємо на скибочки. Креветки очистити від панцира, голови та кишкового судини.

У глибоку сковороду наливаємо одну столову ложку оливкової олії і нагріваємо його до гарячого стану. Кладемо нарізаний болгарський перець і обсмажуємо на середньо-високій температурі півтори-дві хвилини. Додаємо скибочки печериць, очищені креветки, перемішуємо і смажимо ще дві хвилини.

В окремій ємності змішуємо соєвий соус, соус чилі, рідкий мед, кетчуп і решту ложку оливкової олії. Перемішуємо до однорідності.

В отриману суміш засипаємо імбир, лемонграс та суміш китайських спецій для вок-страв.

видавлюємо сік З апельсина, проціджуємо від кісточок і вливаємо в отриманий соус, перемішуємо. Приготований соус вливаємо до овочів і креветок в сковороду, перемішуємо і продовжуємо гасіння п’ять хвилин. Знімаємо з плити.

Фунчозу заливаємо окропом і витримуємо, згідно часу на упаковці. Готову локшину проціджуємо від рідини і додаємо в сковороду до решти вже готовим інгредієнтів. Перемішуємо з допомогою лопатки і виделки.

Авокадо промиваємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл. Витягаємо кісточку і знімаємо шкірку ножем. М’якоть нарізаємо кубиками і збризкуємо їх лимонним соком, щоб уникнути потемніння.

На порційні тарілки викладаємо готову локшину з овочами і креветками, поруч укладаємо шматочки авокадо. Подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з грибами Фунчоза з овочами Фунчоза з печерицями Фунчоза з соєвим соусом