Корейська фунчоза з креветками в соусі теріякі – справжній кулінарний делікатес. Якщо ви хочете здивувати своїх гостей, то це блюдо впоратися з цим завданням на ура! Дуже апетитне і ніжно блюдо, просто тане в роті!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Креветки Королівські – 600 гр.
  • Соус теріякі – 120 гр.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Печериці свіжі – 100 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування фунчозы з креветками в соусі теріякі? Креветки розморожуємо і заливаємо соусом теріякі на 15 хв., щоб вони промариновались.

Баклажани промиваємо. Нарізаємо їх кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі близько 5 хв

Таким же чином ріжемо болгарський перець, попередньо почистивши його від насіння.

Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.

Додаємо цибулю і перець на сковороду і смажимо ще 5 хв

Печериці також поріжемо більш дрібними шматочками.

Часник дрібно кришимо ножем.

Додаємо шампіньйони і часник на сковороду. Смажимо 3 хв.

Додаємо креветки в соусі. Смажимо страву ще 6 хв

В цей час фунчозу заливаємо окропом і наполягаємо в ньому 3 хв.

Зливаємо воду і додаємо фунчозу на сковороду.

Вливаємо соєвий соус, солимо і приправляємо за смаком. Тушкуємо страву на вогні ще 3-4 хв

Приємного апетиту!

Фунчоза з креветками в соєвому соусі Фунчоза з креветками і овочами Фунчоза з морепродуктами і овочами Фунчоза з морепродуктів Фунчоза з морепродуктів і соєвим соусом Фунчоза з печерицями