За цим рецептом ви можете приготувати з абсолютно позбавленою смаку самої по собі фунчозы дивовижне блюдо, з’єднавши її з овочами і різними спеціями. Фунчоза в цьому блюді зміниться і тільки підкреслить смак інших інгредієнтів. Готуємо її з грибами, морквою, цибулею і солодким перцем Ваше блюдо стане хорошою альтернативою пасті і спагетті.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 250 гр.
- Гриби – 1 банка
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати фунчозу з грибами і овочами? Почистіть від лушпиння і наріжте на тоненькі півкільця цибулі. Морква почистіть, промийте і натріть на корейську тертку. Очищений часник подрібніть чесночницей. Солодкий перець почистіть від насіння і наріжте тонкою соломкою.
Розігрійте в глибокій сковороді олію і обсмажте в ньому до прозорого стану нашатковану цибулю. Потім покладіть в сковорідку шматочки грибів з банки і посмажте їх з цибулею протягом 5 хвилин. Потім покладіть до грибів натерту моркву, соломку солодкого перцю і тушкуйте овочі ще 5 хвилин. До кінця гасіння додайте до овочів подрібнений часник, соєвий соус і по своєму смаку сіль та перець. Овочі ще раз перемішайте, тушкуйте протягом декількох хвилин і вимкніть вогонь.
В окремій посудині і на невеликому вогні зваріть в киплячій воді фунчозу. Поваріть її 5 хвилин, потім відкиньте на друшляк.
Відварену фунчозу перекладіть в сковорідку до тушкованих овочів з грибами, акуратно перемішайте, посипте дрібно нарізаною свіжою зеленню і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза з грибами і овочами Фунчоза з овочами Фунчоза з соєвим соусом