Фунчоза легка в приготуванні і не потребує тривалої варінні, у неї немає яскраво вираженого смаку, тому вона відмінно поєднується з багатьма продуктами. Найчастіше її використовують як інгредієнт для страв азіатської кухні.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Фунчоза – 100 – 150 гр.
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Огірки – 1 шт.
- Тунець консервований – 1 банка
- Кунжут – 10 гр.
- Лимонний сік – 1 – 2 ст. л.
- Рибний соус – за смаком
- Соєвий соус – за смаком
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати фунчозу з консервованим тунцем, цибулю, часник, моркву очистіть, помийте. Цибулю наріжте півкільцями. Часник пропустіть через прес. Моркву наріжте тонкою соломкою. Перець помийте, очистіть від насіння і наріжте соломкою. Обсмажте овочі на соняшниковій олії 3-5 хвилин, овочі повинні залишитися хрустким.
Печериці наріжте скибочками, обсмажте на соняшниковій олії до готовності. Викладіть гриби і овочі в глибоку тарілку.
Огірок помийте, наріжте тонкою соломкою, покладіть до інших овочів, полийте їх лимонним соком, соєвим і рибним соусом, перемішайте і залиште маринуватися на 15 хвилин.
Фунчозу залийте окропом, залиште на 5 хвилин, промийте холодною водою.
Викладіть локшину на блюдо, наверх покладіть овочі і тунець. Посипте салат кунжутом і ставте на стіл.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з грибами і овочами Фунчоза з овочами Фунчоза з печерицями Фунчоза з соєвим соусом