Фунчоза з креветками – смачне, апетитне і дуже поживне блюдо. Ця відмінна закуска для званого обіду. Хочете побалувати своїх рідних або осіб? Це блюдо точно їх здивує! Фунчоза виходить дуже пряної, соковитою і ароматною! Справжня смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цукіні – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Креветки свіжі – 200 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Кунжут – за бажанням
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 50 мл
- Оцет рисовий – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чилі – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування фунчозы з креветками як гаряче блюдо. Моркву чистимо й промиваємо водою. Натираємо моркву на спеціальну корейську тертку, також можна використовувати звичайну. Обсмажуємо моркву на рослинному маслі.
Цукіні моєму і також натираємо на тертку.
Болгарський перець промиваємо, видаляємо черешок і насіння. Ріжемо перець тонкими смужками.
Додаємо болгарський перець і цукіні до морквині і смажимо 10 хв.
Часник пропускаємо через прес.
Креветки чистимо від панцира. Відрізаємо хвости і головки. Обсмажуємо креветки окремо на рослинному маслі, поки прозоре м’ясо не стане трохи золотистим, рожевим.
Фунчозу заливаємо водою і настоюємо 5 хв. Зливаємо воду і додаємо фунчозу разом з креветками і часником до овочів.
Вводимо рисовий оцет, соєвий соус, перець чилі і рослинне масло. Усе ретельно розмішуємо і обсмажуємо ще 5 хв. Посипаємо кунжутом.
Приємного апетиту!
Фунчоза з креветками Фунчоза з креветками в соєвому соусі Фунчоза з креветками і овочами Фунчоза з морепродуктів і соєвим соусом Фунчоза з овочами