Фунчоза з креветками – смачне, апетитне і дуже поживне блюдо. Ця відмінна закуска для званого обіду. Хочете побалувати своїх рідних або осіб? Це блюдо точно їх здивує! Фунчоза виходить дуже пряної, соковитою і ароматною! Справжня смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Креветки свіжі – 200 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кунжут – за бажанням
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Оцет рисовий – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чилі – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування фунчозы з креветками як гаряче блюдо. Моркву чистимо й промиваємо водою. Натираємо моркву на спеціальну корейську тертку, також можна використовувати звичайну. Обсмажуємо моркву на рослинному маслі.

Цукіні моєму і також натираємо на тертку.

Болгарський перець промиваємо, видаляємо черешок і насіння. Ріжемо перець тонкими смужками.

Додаємо болгарський перець і цукіні до морквині і смажимо 10 хв.

Часник пропускаємо через прес.

Креветки чистимо від панцира. Відрізаємо хвости і головки. Обсмажуємо креветки окремо на рослинному маслі, поки прозоре м’ясо не стане трохи золотистим, рожевим.

Фунчозу заливаємо водою і настоюємо 5 хв. Зливаємо воду і додаємо фунчозу разом з креветками і часником до овочів.

Вводимо рисовий оцет, соєвий соус, перець чилі і рослинне масло. Усе ретельно розмішуємо і обсмажуємо ще 5 хв. Посипаємо кунжутом.

Приємного апетиту!

Фунчоза з креветками Фунчоза з креветками в соєвому соусі Фунчоза з креветками і овочами Фунчоза з морепродуктів і соєвим соусом Фунчоза з овочами