Сьогодні представляю вашій увазі рецепт фунчозы з креветками на сковороді. Фунчоза – рисова локшина, страва японської, корейської, китайської та інших азіатських кухонь. Страва готується з овочами, подається з м’ясом, морепродуктами або грибами. Апетитне блюдо чудово як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 100 гр.
- Соєвий соус – 1 ч. л.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Масло кунжутне – 2 ч. л.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 3 зуб.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Петрушка – за смаком
- Креветки Королівські – 300 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування фунчозы з креветками на сковороді? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для фунчозы з овочами і креветками.
Візьміть глибоку ємність і викладіть туди фунчозу. Залийте окропом і залиште на 5-7 хвилин.
Потім злийте воду і промийте питною водою.
Моркву і болгарський перець ретельно вимийте.
Моркву очистіть за допомогою овочечистки, і наріжте тонкою довгою соломкою.
Болгарський перець очистіть від серцевини і насіння і також наріжте довгою соломкою.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями.
Глибоку сковороду розігрійте на середньому вогні, налийте трохи оливкової олії і обсмажте нарізані овочі, постійно перемішуючи, близько трьох хвилин, щоб вони не стали м’якими і зберегли хрустку структуру.
Часник очистіть від лушпиння і роздушіть плоскою стороною ножа, додайте до овочів.
Наберіть каструлю холодної води і закип’ятіть її, посоліть і додайте чорний мелений перець.
Заморожені королівські креветки викладіть в окріп на пару хвилин.
Потім злийте креветки, скориставшись друшляком або ситом.
Приготуйте заправку. У невелику піалу налийте необхідну кількість соєвого соусу і кунжутної олії, видавити лимонний сік. Ретельно перемішайте заправку.
В сковороду до овочів викладіть фунчозу і креветки, залийте приготовленої заправкою і прогрійте на середньому вогні кілька хвилин.
Приготовану фунчозу з овочами і креветками подавайте порційно, за бажанням прикрасивши кунжутним насінням.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з креветками Фунчоза з креветками і овочами Фунчоза з морепродуктами і овочами Фунчоза з морепродуктів Фунчоза з морепродуктів і соєвим соусом