Сьогодні представляю вашій увазі рецепт фунчозы з креветками на сковороді. Фунчоза – рисова локшина, страва японської, корейської, китайської та інших азіатських кухонь. Страва готується з овочами, подається з м’ясом, морепродуктами або грибами. Апетитне блюдо чудово як у гарячому, так і в холодному вигляді.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 100 гр.
  • Соєвий соус – 1 ч. л.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Масло кунжутне – 2 ч. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Петрушка – за смаком
  • Креветки Королівські – 300 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування фунчозы з креветками на сковороді? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для фунчозы з овочами і креветками.

Візьміть глибоку ємність і викладіть туди фунчозу. Залийте окропом і залиште на 5-7 хвилин.

Потім злийте воду і промийте питною водою.

Моркву і болгарський перець ретельно вимийте.

Моркву очистіть за допомогою овочечистки, і наріжте тонкою довгою соломкою.

Болгарський перець очистіть від серцевини і насіння і також наріжте довгою соломкою.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями.

Глибоку сковороду розігрійте на середньому вогні, налийте трохи оливкової олії і обсмажте нарізані овочі, постійно перемішуючи, близько трьох хвилин, щоб вони не стали м’якими і зберегли хрустку структуру.

Часник очистіть від лушпиння і роздушіть плоскою стороною ножа, додайте до овочів.

Наберіть каструлю холодної води і закип’ятіть її, посоліть і додайте чорний мелений перець.

Заморожені королівські креветки викладіть в окріп на пару хвилин.

Потім злийте креветки, скориставшись друшляком або ситом.

Приготуйте заправку. У невелику піалу налийте необхідну кількість соєвого соусу і кунжутної олії, видавити лимонний сік. Ретельно перемішайте заправку.

В сковороду до овочів викладіть фунчозу і креветки, залийте приготовленої заправкою і прогрійте на середньому вогні кілька хвилин.

Приготовану фунчозу з овочами і креветками подавайте порційно, за бажанням прикрасивши кунжутним насінням.

Приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з креветками Фунчоза з креветками і овочами Фунчоза з морепродуктами і овочами Фунчоза з морепродуктів Фунчоза з морепродуктів і соєвим соусом