Фунчоза з куркою і креветками – приголомшлива гаряча закуска для званої вечері або урочистого застілля. Блюдо виходить соковитим, ароматним і дуже ситним. Справжній делікатес з приголомшливим ароматом! А готувати його простіше простого!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Креветки свіжі (очищені) – 500 гр.
- Фунчоза – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Рибний соус – 2 ст. л.
- Масло кунжутне – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування фунчозы з куркою і креветками? Куряче філе миємо та очищаємо від плівки. Нарізаємо його невеликими шматочками і обсмажуємо їх на рослинному маслі приблизно 5-7 хв
Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями і додаємо його на сковороду і продовжуємо смажити ще 5 хв
Креветки відварюємо в киплячій воді з лавровим листом. При цьому вогонь потрібно максимально зменшити. Варимо 3-5 хв
Фунчозу заливаємо окропом і залишаємо на 3-5 хв., дивіться час, зазначений на упаковці, щоб вона не розварилася. Потім зливаємо воду.
Додаємо креветки на сковорідку, смажимо 5 хв. і вводимо фунчозу, соєвий і рибний соус, а також кунжутне масло. Солимо і приправляємо страву за смаком. Тушкуємо фунчозу на невеликому вогні ще 3 хв
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза з креветками в соєвому соусі Фунчоза з креветками на сковороді Фунчоза з курячою грудкою Фунчоза з м'ясом Фунчоза з морепродуктів і соєвим соусом