Фунчозу найчастіше готують з куркою і овочами. Низькокалорійне Блюдо і разом з тим ситне і смачне. У цьому рецепті пропонується попередньо на 3 години замаринувати курку в соєвому соусі, а потім посмажити з додаванням вина, що додасть страві тонку звабливу нотку. В приготоване блюдо для свіжості смаку додаються свіжий огірок і зелену цибулю.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Куряче філе – 1 кг
- Фунчоза – 0.5 пакетів
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Соєвий соус – 200 мл
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Біле сухе вино – 700 мл
- Кунжут – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати фунчозу з куркою, огірком і перцем в соєвому соусі просто! Заздалегідь замаринуйте м’ясо курки. Для цього куряче філе промийте і наріжте на невеликі шматочки. Перекладіть його в неглибоку посуд і залийте соєвим соусом, щоб м’ясо було покрито повністю. Посуд прикрийте кришкою і помістіть її на 3 години в холодильник. За час маринування м’ясо кілька разів перемішайте, щоб воно просолилось рівномірно.
Після закінчення цього часу можете приступити до готування. Перці (візьміть різних кольорів) очистіть від насіння і плодоніжок, промийте і наріжте на невеликі кубики, як і курку.
У глибоку сковороду або вок налийте олію і добре накалите. Потім перекладіть в сковорідку замариновану курку і обсмажте її на великому вогні до рівномірного білого кольору.
Потім до м’яса перекладіть нарізаний солодкий перець і насипте кунжут. Протягом 10-15 хвилин смажте курку з перцем на великому вогні і, постійно перемішуючи. Через 10 хвилин влити до м’яса, біле вино, перемішайте і смажте ще стільки ж часу, поки курка не буде готова. М’ясо обов’язково пробуйте, щоб визначити готовність.
Фунчозу відварити згідно до інструкції на упаковці, відкиньте на друшляк і трохи остудіть. Потім наріжте її на середні шматочки.
Помийте зелений лук і огірки та їх нашаткуйте. У сковорідку до м’яса перекладіть нарізану фунчозу, додайте подрібнені зелений лук і свіжий огірок. Блюдо посипте чорним меленим перцем і перемішайте. Потім вимкніть вогонь, накрийте сковорідку кришкою і залиште на 10 хвилин, щоб фунчоза просочилася ароматами м’яса і овочів. Готову страву розкладіть в порційні тарілочки, посипати обсмаженими насінням кунжуту і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з куркою і овочами Фунчоза з курячою грудкою Фунчоза з курячою грудкою і овочами Фунчоза з м'ясом і овочами Фунчоза з овочами