Якщо у вас є мультиварка, у цій кухонних помічниці можна готувати все ті ж страви, що і в звичайній сковороді або в казані, наприклад, фунчозу з м’ясом або ж овочеву. Сьогодні пропонуємо вам приготувати фунчозу з курячим філе, морквою і цибулею, але до неї можна додати і солодку редьку і болгарський перець і гриби. Китайська рисова локшина фунчоза хороша тим, що дуже швидко готується і чудово вбирає в себе будь-який соус, з яким подається до столу.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Куряче філе – 0.5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
- Морква – 2 шт.
- Фунчоза – 1 пакет
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа для курки – за смаком
- Сіль – за смаком
- Кунжут – 1 ст. л.
- Часник – за смаком
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Як почати готувати фунчозу з куркою в мультиварці? Очистіть від лушпиння, вимийте і дрібно наріжте цибулю.
Моркву очистіть, подрібніть на тертці або дрібно наріжте.
Тонкими смужками наріжте філе куряче або індиче.
змастіть Рослинною олією чашу мультиварки, помістіть туди цибулю, моркву і курятину, додайте соєвий соус.
Різні спеції і перець додати за смаком, а також стакан або півтора води. Готуйте соус для фунчозы у програмі «Гасіння» 40 хвилин (якщо у вас не надто потужна мультиварка, вам може знадобитися більше часу).
За 15 хвилин до кінця програми «Тушкування» на 2-3 хвилини залийте окропом локшину фунчозу, потім промийте її водою.
У каструлю додайте фунчозу, часник, дрібно нарізаний, а також і кунжутне зерна. Під закритою кришкою мультиварки доведіть блюдо до готовності.
Приємного апетиту!
Фунчоза з куркою Фунчоза з куркою і овочами Фунчоза з куркою, овочами і соєвим соусом Фунчоза з курячою грудкою Фунчоза з м'ясом Фунчоза з соєвим соусом Фунчоза по-корейськи з куркою